گونه‌های اصلی آفات

در دهه ۸۰ میلادی کنه‌های تارعنکبوتی و شته‌ها احتمالاً آفات درجه اول باغات میوه در اروپا و پسیل‌ها شپشک‌ها کرم سیب و لاروهای برگ پیچ جوانه خوار به عنوان آفات درجه دوم محسوب می‌شدند در باغ‌های کمتر سمپاشی شده جنوب اروپا مشاهده طوقیان گسترده کنه قرمز درختان میوه معمول بود این‌ها به نوبه خود موجب جذب شکارگر‌های دیگری نظیر سخت بالپوشان می‌شدند رشته‌هایی نظیر شته مومی سیب به صورت کلونی‌های مومی سفید رنگ ظاهر شده و تعداد زیادی از پارازیتوئید‌های اختصاصی میزبان را به طرف خود جذب می‌کردند به نظر می‌رسد که در سال‌های اخیر کنه‌های تار عنکبوتی و شته‌ها اهمیت خود را از دست داده و کرم سیب و لاروهای جوانه خوار به گونه‌های اصلی آفات تبدیل شده‌اند.
کنه‌ها و شته‌ها تغذیه کنندگان خارجی برگ‌ها و شاخه‌های درختان نموده و عملاً در دسترس پارازیتوئید‌ها و شکارگر‌ها می‌باشند و در عوض لارو کرم سیب داخل سیب و گلابی نفوذ کرده توسط خود میوه از خطر شکار شدن در امان می‌مانند کنترل بیولوژیک کرم سی با استفاده از تخم‌های پارازیت شده توسط حشراتی نظیر زنبور کوچک امکان‌پذیر می‌باشد اما این کار تابع امروز به طور موفقیت‌آمیزی صورت نگرفته است میزان پارازیتیسم باید بسیار بالا باشد تا منجر به کنترل مناسبی شود چون تولید کنندگان می‌توانند میله‌های کرم خورده و لکه دار را بفروشند لذا باید تلاش کنند تا آفات را به خوبی کنترل کنند به همین دلیل مبارزه شیمیایی اصلی‌ترین روش به کار گرفته شده بر ضد کرم سیب بوده است از آنجایی که مرحله تخم‌گذاری و تفریق احتمالاً سه هفته یا بیشتر طول می‌کشد اغلب لازم است که بر علیه نسل بهاره ۳ تا ۴ بار سمپاشی صورت گیرد اهمیت استفاده از ترکیباتی که سبب اختلال در جفت گیری شب پره‌ها می‌شوند به دلیل بی‌خطر بودن این ترکیبات برای سایر بندپایان رو به افزایش است.

دشمنان طبیعی و کاربرد آفت کش‌ها

روش تلفیقی جهت محدود کردن گونه‌های آفات

تولیدکنندگان غالباً بر این باورند که یک یا دو گونه اصلی از دشمنان طبیعی عامل کنترل بیولوژیک تمامی آفات در مزارع تجاری می‌باشند نمونه‌های کلاسیک مبارزه بیولوژیک همراه با موارد شناخته شده‌ای که در آن‌ها یک میزبان در برابر ۱۶ کارگر قرار می‌گیرد این فرضیه را تقویت می‌کند به نظر می‌رسد که در باغ‌های تجاری گونه‌های مختلفی از پارازیت اولویت‌ها و شکارگر‌ها در فصول مختلف رشد به دشمنان اصلی آفات تبدیل می‌شوند که منجر به تسلط یک گونه‌ای خاص از دشمنان طبیعی بر گونه دیگر می‌شود با نگاهی به جمعیت آفات طبیعی شکارگر‌ها و پارازیتوئید‌ها در باغ‌های میوه در میابیم که به خاطر تلاش دسته‌جمعی تمام دشمنان طبیعی برپا است که طغیان آفات محدود یا کنترل می‌شوند.

شته‌ها کنه‌ها و پسیل‌ها توسط طیف متنوعی از انواع پارازیتوئید‌ها و شکارگر‌ها که برخی از آن‌ها از گونه‌های مختلف آفات و برخی دیگر اختصاص از گونه‌های خاصی تغذیه می‌کنند مورد حمله قرار می‌گیرند ترکیبی از گونه‌های بندپایان را همیشه می‌توان روی یک درخت مشاهده کرد و البته این امر بستگی به زمان و فراوانی طعمه دارد برای مثال درختان گلابی در باغات کمتر سمپاشی شده در پرو ونس فرانسه که در ماه می‌سال ۱۹۹۶ مورد نمونه‌برداری قرار گرفتند به طور میانگین دارای ۲۵۶ کارگر و پارازیتوئید از هر درخت بدن از مجموعه این تعداد ۱۰۰ عدد صهنش کارگر ۶۵ عدد گوشخیزک ۲۵ عدد انکبوت ۱۷ عدد کفشدوزک ۱۶ عدد زنبور پارازیتوئید ۱۰ عدد بالتوری ۸ عدد مگس گل و نه عدد دیگرش کارگرهای متعلق به سایر گروه‌ها بودند بر این باغ طغیان محدودی از تحصیل‌های گلابی که غذای اصلی سن غالب بود مشاهده شد ترکیب گونه‌ها و فراوانی نسبی گروه‌های مفید مطالعه در بین باغ‌های یک منطقه و در یک فصل متفاوت بوده و در بین سالیان مختلف نیز تا حد قابل ملاحظه‌ای با یکدیگر فرق می‌کردند در همه محصولات زراعی و به ویژه در باغ‌های میوه هیچ ابرشکارگر وجود ندارد به نظر به نظر می‌رسد گونه‌هایی که پرورش داده شده و به صورت تجاری به فروش رفته‌اند بسیار معروف بودند و نمایانگر مهم‌ترین گروه‌های شکارگر و پارازیتوئید می‌باشند، با این وجود گاهی اوقات شراط گمنامی نظیر سرن‌ها یا احتمالاً فعالیت‌های غیر معمول ولی صرفاً شکاری پایان شکارگر نظیر عنکبوت‌ها است که منجر به محدود کردن فعالیت آفات در یک باغ خاص می‌شوند.

روش‌های تولید محصولات گلخانه‌ای

محیط محیط‌های سربسته گلخانه‌ها گرمخانه‌ها و یا ساختمان‌های مشابه تاثیر مخرب عوامل خارجی در افزایش رشد گیاهان را محدود می‌کند در این صورت گیاهان سریع‌تر بهتر و بزرگتر رشد کرده و در نتیجه هر بافت یا بیماری محیط مطلوبی می‌یابد که در آن بیشترین خسارت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به محصول وارد میخورد آفاتی که به صورت طبیعی فقط در طول ماه‌های تابستان فعال‌اند ممکن است که در طول سال به فعالیت خود ادامه دهند برای مثال شب پره‌های لارو جوانه خوار در یک محیط گلخانه‌ای همواره در حال تکثیر می‌باشند ممکن است که آفات در یک محیط باز در طول ماه‌های زمستان غیر فعال باشند اما در اوایل فصل رشد به خوبی می‌توان آن‌ها را مشاهده کرد در خلال روزهای آغازین فصل رشد محیط‌های گلخانه‌ای نه تنها می‌توانند تاثیرات نامطلوب آب و هوا را کاهش دهند بلکه از ورود دشمنان طبیعی آفات به داخل فضای رشد نیز ممانعت می‌کنند این عمل می‌تواند به نفع تولید کننده باشد

بدین نحو که با رهاسازی حشرات مفید در مراحل اولیه رشد احتمال گریز آن‌ها کمتر بوده و شانس کنترل آفت بیشتر می‌شود که هنگامی که تعادل مابین آفت و دشمنان طبیعی برقرار باشد برنامه کنترل آفت از ثبات بیشتری برخوردار خواهد بود ایده‌ی کاشت گیاهان میزبان با آفت مرتبط به آن که منتهی به تولید حشرات مفید ایجاد بانک از عوامل کنترل بیولوژیک می‌شد در اوایل دهه ۷۰ میلادی به صورت چشمگیری مورد استقبال قرار گرفت و به روش معرفی کلاسیک یاروش بانک گیاهان معروف شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *